Milyen előnyei vannak az Invisalign eltávolítható fogszabályozó viselésének?


Kevesebb fogorvosi látogatás

Mindjárt a kezelés elején kap egy sor Invisalign aligners-t: mindegyiket speciálisan a kezelés minden szakaszához készítjük el, a fogszabályzó virtuális tervezése alapján. Az igazító cseréje általában hetente vagy kéthetente történik, és ez a változtatás otthon is elvégezhető. Éppen ezért az Invisalign láthatatlan fogszabályzók egyik fő előnye a fogorvosi látogatások közötti távolság. A konzultációkra általában hat-nyolc hetente kerül sor, és a kezelés alakulásának nyomon követésére szolgálnak, ezért is gyorsabbak.

Sokkal hatékonyabb kezelés

A virtuális tervezésen kívül – amelyet a 2. pontban részleteztünk – további tényezők is hozzájárulnak a láthatatlan fogszabályzók magas hatékonyságához. Az egyik a SmartTrack technológia, amely messze túlmutat azon, hogy minden mosolyhoz ideálisan illeszkedjen az igazítók kényelmét. Az anyag továbbra is lehetővé teszi az állandó erő alkalmazását, de kíméletesebben, hogy elkerülje a fájdalmas kezelést. A technológia hozzájárul a fogmozgás jobb kontrollálásához is, így a folyamat sokkal pontosabb.

Ott az önbecsülés!

Ellentétben a fém fogszabályozókkal, Az Invisalign egyáltalán nem befolyásolja megjelenését, és gyorsabban láthatja az első eredményeket. Fémhuzaloktól, gumiktól és konzoloktól távol önbecsülése a kezelés alatt végig magas marad! A fogszabályzó néhány órára történő eltávolításának lehetősége például különleges események alkalmával még többet segít ebben. Emellett a kezelés agilitása is hozzájárul a nagyobb izgalomhoz, hiszen így rövidebb idő alatt is láthatóvá válik az eredmény.

Kevésbé fájdalmas kezelés

Ahogy beszéltünk róla itt, az alignerek gyártása során alkalmazott technológia nagymértékben felelős azért, hogy kényelmesebbé tegye fogszabályozási kezelését, de nem ez az egyetlen. Amellett, hogy az Invisalign személyre szabottan illeszkedik a mosolyához, az Invisalign nem tartalmaz semmilyen fémszálat, amely megsértené a száját, és vannak olyan egyéb tényezők is, amelyek hozzájárulnak az erő zökkenőmentesebb alkalmazásához.

Az anyag együtt tud működni egy másik SmartForce nevű technológiával: kis darabok, amelyek stratégiailag össze vannak ragasztva, hogy segítsenek az igazítóknak pontosan a fogak mozgatásához szükséges erőt kifejteni anélkül, hogy károsítanák a szomszédos fogak helyzetét. Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenkinek kell ezeket a darabokat használnia, de ha kell, akkor a fogakkal megegyező színűek és nagyon kicsik, így gyakorlatilag észrevehetetlenek – akárcsak az igazítók.

Szájhigiénia egyszerűen

Az Invisalign egyik nagy előnye a rögzített fogszabályzókhoz képest minden bizonnyal a könnyű szájhigiénia. A fémhuzalok és tartókonzolok megnehezítik a fogmosást, és mivel a fogszabályzó nem távolítható el étkezés közben, nagyobb a szennyeződés felhalmozódása. Az Invisalign segítségével ez a probléma megoldódott: csak étkezés és szájhigiénia közben távolítsa el. Az illesztők tisztítása is nagyon egyszerű, és elvégezhető saját fogkeféjével vagy a márka exkluzív tisztítórendszerével.

Ki használhatja az Invisalignt?

Az Invisalign kapcsán nagyon gyakori kérdés a kezelhető esetekkel kapcsolatban: lehet-e bármilyen problémát kezelni a láthatatlan fogszabályzóval?

Nos, örülni fog, ha megtudja, hogy az Invisalign kezeli a legegyszerűbbtől a legjobbig

összetett esetek magas szintű hatékonysággal.

Az igazítókban alkalmazott technológia minőségi kezelést tesz lehetővé, akár csak a fogak kiegyenesítése és a harmonikusabb mosoly érdekében, akár a nehezebb problémák megoldása érdekében. Ha meg szeretné tudni, hogy a kezelés megfelelő-e az Ön számára, tekintse meg az Invisalign-t használók kezelhető eseteit:

  • keresztharapás
  • diasztéma
  • nyitott harapás
  • zsúfolt fogak
  • Gyermek fogszabályozás
  • Prognathizmus
  • túlharapni

Leave a Comment